Home / Brummen-Regiobode / Veluwsche Stoomtrein klaar voor vertrek

Veluwsche Stoomtrein klaar voor vertrek

APELDOORN/EERBEEK – Dit jaar start het seizoen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij een week eerder dan gebruikelijk. De stoomlocomotieven en rijtuigen hebben weer het nodige onderhoud gehad en staan al op zondag 14 april klaar voor een nostalgische treinrit over de Koningslijn tussen Apeldoorn en Eerbeek. Ook staat de trein op beide paasdagen klaar voor bezoekers.

Vanaf 14 april is het het hele seizoen mogelijk om iedere zondag te genieten van een lunch in een speciaal luxe restauratierijtuig, dat meerijdt met de stoomtrein. Wanneer de locomotief al stomend en sissend in beweging komt, gaan de koks in de keuken van het rijtuig aan de slag om een uitgebreide lunch te bereiden. Terwijl de reiziger geniet van het voorbijtrekkende Veluwse landschap, wordt deze aan tafel geserveerd.
Ook tijdens de meivakantie rijdt de VSM, inclusief het lunchrijtuig, op dinsdag 30 april, woensdag 1 mei en donderdag 2 mei. Het restauratierijtuig wordt dan ingezet als speciaal pannenkoekenrijtuig. Op de terugweg vanaf Eerbeek wordt 45 minuten gestopt in het Museumdepot Beekbergen. De stoomlocomotief rijdt het depot in om de voorraad kolen en water bij te vullen. Voor reizigers tegelijk dé kans om de grote verzameling locomotieven van dichtbij te bekijken, in het stoomdepot en de werkplaats. Op beide Paasdagen kunnen kinderen in het museumdepot op zoek naar verstopte paaseieren. Voor degenen die een paasei hebben gevonden ligt er een presentje klaar in de souvenirwinkel in het stationsgebouw.
In verband met de capaciteit is het voor de lunch en pannenkoekenlunch noodzakelijk om online te reserveren via de website. Gewone treinkaartjes zijn op de rijdagen verkrijgbaar in het stationsgebouw in Beekbergen en bij de conducteur in de stoomtrein.

www.stoomtrein.org

Lees ook

Workshop over inclusie

GEM. APELDOORN – Omdat de oudejaarsborrel niet door kan gaan, houdt de Apeldoornse fractie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.