Home / Rheden-Regiobode / Velpse Joëlle Weening Nederlands kampioen Etaleur

Velpse Joëlle Weening Nederlands kampioen Etaleur

AMSTERDAM – De Velpse studente Joëlle Weening van Aeres MBO is vrijdag 22 maart Nederlands kampioen Etaleur geworden tijdens de Skills Heroes. Dat is het grootste beroepen-event van Nederland, waarbij MBO-studenten strijden om het Nederlands Kampioenschap in verschillende vakwedstrijden.

Niek de Geest, ook student aan de Velpse school, werd vijfde bij de vakwedstrijd Bloembinden, ook een hele prestatie. Joëlle Weening komt uit Ede en is bezig met haar examenjaar Styling & Design. De opdracht was om een complete etalage te ontwerpen voor een outdoor winkel, waarbij het product (een rugzak) en het thema ‘Outdoor&Urban/City Travel’ duidelijk zichtbaar moesten zijn. Het resultaat is te zien op bovenstaande foto. “De etalage moest in 15.00 uur gerealiseerd zijn,” vertelt Joelle, “Het is eerst creatief nadenken, dan schetsen, een ontwerp en een tijdsplanning maken en pitchen. Daarna begint de uitvoering. Een hele klus, iedere minuut heb je nodig. Ik ben ontzettend trots op de etalage en heel blij met deze titel. Dit is echt genieten.”
Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hing de medailles om bij de winnaars. Als vervolg op de Skills Heroes wordt ook een wereldwijde vakwedstrijd gehouden, de World Skills. Die vindt van 22 tot en met 27 augustus plaats in Kazan in Rusland. Helaas voor Joëlle is er in Kazan geen wedstrijd voor etaleurs.

Lees ook

Kunstwerk ijsberen in ere hersteld

DIEREN – De ijsberen op het Callunaplein staan weer op hun oude vertrouwde plek. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.