Home / fbpost / Velpsche Woudloopers viert honderdjarig bestaan

Velpsche Woudloopers viert honderdjarig bestaan

VELP – De Velpsche Woudloopers viert in mei haar honderdjarig bestaan. Toch is deze scoutinggroep geen stoffige oude vereniging, de groep was zelfs nog nooit zo groot.

De officiële akte van de oprichting is gedateerd op 6 maart 1919. Inmiddels 100 jaar geleden. De activiteiten van de padvinderij, zoals dat in die tijd heette, vonden plaats op de zolder van de Van Lennepwatermolen in Velp. Na een aantal omzwervingen, en een tijdelijke noodgedwongen stop in de oorlog, is de groep terecht gekomen op het terrein aan de Beekhuizenseweg, waar nu nog wekelijks de scoutingprogramma’s plaatsvinden in het clubhuis Pax Hill.
Eind jaren tachtig is de groep gaan samenwerken met de meisjesgroep De Olmen. In de jaren negentig zijn de groepen samengegaan en de officiële naam is sindsdien Velpsche Woudloopers & De Olmen. Toch blijft de groep in de volksmond Velpsche Woudloopers.

Aan het honderdjarig bestaan van de groep wordt dit jaar op verschillende momenten aandacht besteed. Zo zijn er extra activiteiten voor de huidige leden en is het plan om in september de Airborne Mars te lopen met honderd deelnemers, zowel leden als oud-leden.
Hoogtepunt voor de oud-leden wordt de jubileumviering op zaterdag 25 mei. Om 16.19 uur starten de activiteiten, die pas rond 20.19 uur worden afgesloten. Hiervoor zijn alle oud-leden uitgenodigd. Het adresbestand is niet meer up to date. De scouts hebben veel oud-leden gevonden, maar nog niet iedereen is bij de organisatie bekend. De commissie is nog op zoek nar oud-Velpsche Woudloopers die een uitnodiging willen ontvangen voor het feest. Zij kunnen een mailtje sturen naar 100jaar@scoutingvelp.nl voor meer informatie.

Lees ook

Schilder Donnie Gerhardus pakt uit in het Arsenaal

DOESBURG – Kunstenaar Donnie Gerhardus laat zijn werk zien in grand café Het Arsenaal in …

One comment

  1. In plaats van een mailtje te sturen, kan je je ook aanmelden voor de mailinglijst om op de hoogte te blijven. Je krijgt dan deze of volgende week een echte uitnodiging voor het feestje. http://www.vantienhoven.eu/100jaarVW/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.