Home / Brummen-Regiobode / Veel waardering voor Oosterhuuzens Dialectkoor en Kappie

Veel waardering voor Oosterhuuzens Dialectkoor en Kappie

KLARENBEEK – Het Oosterhuuzens Dialectkoor was blij met de goede opkomst voor de jaarlijkse uitvoering, die weer werd gehouden in Het Boshuis in Klarenbeek. Het koor gaf onder leiding van Theo Uijttenboogaart een prima uitvoering met aantal nieuwe liedjes. Het koor had ook de zanger Kappie uit Markelo uitgenodigd om een optreden te verzorgen. De zanger bracht een vrolijk repertoire waarbij zelfs een polonaise niet ontbrak.

De uitvoering werd geopend door voorzitter Jan Muller. Hij vond het prachtig dat het het gebouw weer geheel gevuld was met bezoekers. Hij stelde de dirigent en de muzikanten voor. De groep is uitgebreid tot zes personen. Appie ter Hove had na vele jaren weer de accordeon opgepakt om het koor te begeleiden. De nummers werden aangekondigd door Gerrit Muller.
Het koor begon met Zwarvende Muzikanten, gevolgd door Nem ens un kind bie de hand en Ut heimwee nem ie meer met een solo van Hannie Weijenberg. Nieuw op het repertoire van het koor was Ik mis oe goed en het swingende De mooiste joaren kommen nog. Het koor zong wederom An de bosrand uit de begintijd van het koor waarvoor oprichter Klaas Berends de tekst heeft gemaakt. Wout Hulshof zong, getooid het bekende rooie petje, het liedje Ie loog tegen mien van Drukwerk.

In het tweede deel van de uitvoering werd begonnen met Mien mooiste kadootje van Benny Neijman. Een gezellig liedje met tempowisselingen is Umdatte zo mooi is. Volgens veel bezoekers is het lied Mien wensen veur oe, een van de mooiste liedjes van het koor. Nieuwe liedjes waren ook Ik heb ‘t hier bekeken en Kom wie wil er met mien dansen.
Drie zangers, Gerrit Hulshof, Gerrit Oolman en Hannie Weijenberg, zongen solo in Ik bin een darpeling, met een tekst van Gerrit Muller over de gemoedelijkheid van het platteland. Een vrolijke topper blijft Viva Tirol waarbij het publiek uitbundig meeklapte. Het liedje Zwevend naar geluk van Jannes werd door het koor mooi gezongen. Muzikant Jan Verkerk blijkt ook een goede zanger te zijn. Hij zong de solopartij in het nieuwe lied Er zit een 5 in de klok. De bezoekers konden met de tekst op een groot scherm gezellig meezingen met een medley van Amsterdamse liedjes. Bij ons in de Jordaan schalde door de kerk…

Het koor had de zanger Kappie (Dinand Leferink) uit Markelo gevraagd een gastoptreden te verzorgen. Deze zanger is vooral bekend in de Achthoek maar treedt ook veel op in Duitsland. Voorzitter Jan Muller kondigde de zanger aan en vertelde dat Kappie een van de zeven zonen is van het gezin Leferink. Spontaan begon hij het met koor het liedje Vader Leferink (Abraham) had zeven zonen te zingen. Kappie kreeg de zaal snel op zijn hand met een vrolijk lied. Hij zong dialect- en Nederlandse liedjes maar ook een bekend nummer van de Flippers. De zanger kreeg de bezoekers bij de foxtrotmedley zelfs aan het dansen en ook in de polonaise van een reeks feestliedjes. Met een medley van Arne Jansen liedjes sloot hij zijn optreden af. Hij kwam aan het eind van de uitvoering nog even terug voor een gezamenlijk optreden met het koor met De Empse Bèke, Zonder oe en het slotlied Adieu Goodbye Auf Wedersehen.
Het was een daverend slot. Voorzitter Jan Muller sprak nog een dankwoord en had bloemen voor een aantal personen die mede de uitvoering tot een succes hebben gemaakt.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Dierbaren herdacht in Kruiskerk Eerbeek

EERBEEK – Op zaterdagmiddag 21 november opende de Kruiskerk in Eerbeek de deuren om inwoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.