Home / Brummen-Regiobode / Uitslaande brand Eerbeek mogelijk aangestoken
.

Uitslaande brand Eerbeek mogelijk aangestoken

EERBEEK – Bij een felle uitslaande brand bij uitzendbureau Start People aan de Kloosterstraat in Eerbeek zijn in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 april twee mensen lichtgewond geraakt. De politie onderzoekt de brand en houdt rekening met brandstichting.

Rond 5.00 uur in de nacht werden de bewoners van de vier bovenwoningen gewekt door de rookmelders. Zij zijn meteen met brandblussers naar buiten gekomen en hebben de brandweer gealarmeerd. Toen de brandweer arriveerde, kwam er al flinke zwarte rook uit het gebouw. Meerdere brandweerlieden gingen het gebouw in en konden de brand snel lokaliseren. Daardoor kon de brand geblust worden en kon brandschade aan de boven liggende woningen worden voorkomen.

Volgens de brandweer is het nog niet duidelijk waar de brand begonnen is. In het bedrijf is een hoop schade, een bijna uitgebrande kopieermachine/printer is naar buiten gebracht. De politie heeft een plaats delict gemaakt en gaat samen met de brandweer onderzoek doen naar de oorzaak. Door eerdere voorvallen in de buurt houdt de politie rekening met brandstichting. Nader onderzoek is nodig.
De schade in het bedrijf is groot. De bewoners van de bovenwoningen krijgen het advies om tijdelijk ergens anders te verblijven. Een man en vrouw raakte bij de brand licht gewond. Zij zijn door het ambulancepersoneel behandeld maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het bedrijf zal vanwege de schade tijdelijk gesloten blijven.

Foto: Melvin / Persbureau Heitink

Lees ook

Echtpaar Kip-Heijink uit Velp 65 jaar getrouwd

VELP – Zondag 9 mei heeft burgemeester Carol van Eert van de gemeente Brummen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.