Home / Algemeen / Twintigste Kunstwandelroute op landgoed Enghuizen

Twintigste Kunstwandelroute op landgoed Enghuizen

HUMMELO – De kunstwandelroute Hummelo wordt dit jaar alweer voor de twintigste keer georganiseerd door Kunstenaarsnetwerk het Web. Van 18 april tot en met 10 juni kan de route worden gelopen over landgoed Enghuizen in Hummelo.

34 kunstenaars hebben samen met de dichtersgroep De Omsmeders een kunstroute uitgezet. Aan de route wordt ook meegewerkt door leerlingen van het Almende College VMBO Silvolde-Ulft. Ter ere van het jubileum is er op de route een buitenexpositie met twintig panelen met fotocollages van werk van de afgelopen negentien jaar.
De officiële opening van de route is op donderdag 18 april om 14.00 uur in Hotel Café Restaurant De Gouden Karper. Mevrouw Stoni Scheurer – voorzitter van Kunstkring Het Gelders Eiland en beeldend kunstenaar – houdt een korte inleiding over de kunst en de kunstenaar in relatie tot de natuur. Wethouder Evert Blaauw van de gemeente Brockhorst verricht de officiële opening.Het geheel wordt omlijst met muziek van het jazz trio Hot en Sweet. Aansluitend is er een rondleiding langs de objecten met uitleg door de deelnemende kunstenaars.

Het landgoed is vrij toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. Het startpunt van de kunstwandelroute is bij De Gouden Karper en café FF naar Steef in Hummelo, waar ook de catalogus, met routekaartje en informatie en foto’s over kunstwerken op de route voor 5 euro verkrijgbaar is.

www.kunstwandelroutehummelo.nl

Foto: Gerard ter Brugge

Lees ook

Doesburg kiest voor verkeersluwe binnenstad

DOESBURG – De gemeente Doesburg gaat het stappenplan uit het project Vitale Binnenstad uitvoeren om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.