Home / Doesburg-Regiobode / Twee pianistes bij Podium Acanthus

Twee pianistes bij Podium Acanthus

DOESBURG – Op vrijdagavond 26 april wordt bij Podium Acanthus in Doesburg om 20.00 uur een concert gegeven. Dit keer is het podium aan twee pianistes, Aafje van Gemert en Ariadne Philine. Zij treden op met een programma waarin zij zowel solist als pianoduo zijn.

Voor de pauze brengt Aafje van Gemert het tiendelige werk ‘Op een overwoekerd pad’ van Leoš Janáček ten gehore. In deze tien delen richt Janáček een muzikaal monument op voor zijn overleden dochter en ook voor zijn voorbije jeugd in Moravië. Aansluitend speelt Ariadne Philine een improvisatie als antwoord op deze muzikale brieven.
Na de pauze spelen beide pianistes de quatre-mains transcripties van J.S. Bach. Deze zijn door de Hongaarse componist György Kurtág gecomponeerd. Kaarten kosten 17,50 euro voor volwassenen en 8,50 voor kinderen tot en met 15 jaar. Reserveren kan via Podium Acanthus.

podium@acanthus.demon.nl

Lees ook

Doesburg kiest voor verkeersluwe binnenstad

DOESBURG – De gemeente Doesburg gaat het stappenplan uit het project Vitale Binnenstad uitvoeren om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.