Home / Doesburg-Regiobode / Top tien voor Victor Steeman tijdens WK race Assen

Top tien voor Victor Steeman tijdens WK race Assen

ASSEN/LATHUM – Voor Victor Steeman stond afgelopen weekend een thuisrace op het TT Circuit Assen op het programma. Steeman rijdend op een KTM van het Duitse Freudenberg Racing kende een tegenvallende kwalificatie. De weersomstandigheden waren verre van ideaal op het koude TT Circuit, waarbij het zaterdag zelfs sneeuwde. De uit Lathum afkomstige Steeman kwalificeerde zich slechts als zevenentwintigste en hem stond dus een inhaalwedstrijd te wachten. Steeman wist na de start snel posities te winnen en wist aan te sluiten bij de gigantische kopgroep van meer dan twintig rijders. Een voor een wist Steeman de rijders te passeren en hij reed op een bepaald moment zelfs in de top drie. In alle hectiek raakte hij in de slotfase de motor van een andere rijder. Hierdoor verloor Steeman wat remkracht in de laatste ronden van zijn KTM, maar ondanks dat stuurde hij zijn motor naar een mooie tiende positie in de einduitslag. De winst ging naar de Spanjaard Manuel Gonzalez.

Foto: Henk Teerink

Lees ook

Schilder Donnie Gerhardus pakt uit in het Arsenaal

DOESBURG – Kunstenaar Donnie Gerhardus laat zijn werk zien in grand café Het Arsenaal in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.