Home / Doesburg-Regiobode / Succesvolle actie Schone Rivieren

Succesvolle actie Schone Rivieren

GIESBEEK – Vanwege de opruimactie Schone Rivieren stonden wethouder Carla Koers en honderd jutters zaterdag 13 april klaar om de oevers en de uiterwaarden van de Rijn en het Pannerdensch kanaal schoon te maken.

Dit jaar maakte ook de IJssel in de omgeving van Giesbeek onderdeel uit van de actie. Vrijwilligers van veertien verenigingen uit de gemeente Zevenaar staken de handen uit de mouwen. Samen verzamelden zij maar liefst 258 zakken zwerfafval.
Schone Rivieren is een landelijke project waarbij vrijwilligers werken aan het voorkomen van de plastic soep door het opruimen van zwerfafval in de uiterwaarden. Na de Maas, Waal, Rijn en Lek breidt het netwerk zich nu ook langs de IJssel uit stroomafwaarts uit doordat in de gemeente Zevenaar een stuk IJsseloever van zo’n 11 kilometer opgeruimd wordt.

Lees ook

Inzameling koffiepunten voor de regionale voedselbank

REGIO – De maand december zamelt de Lionsclub Zutphen koffiepunten in van Douwe Egberts en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.