Home / Doesburg-Regiobode / Struikelstenen weer gepoetst

Struikelstenen weer gepoetst

DOESBURG – Scouting-leden poetsten afgelopen weekend in Doesburg de zogenoemde Struikelstenen, ook wel Stolpersteine genoemd. Deze kleine bronzen plaatjes liggen her en der in de straten van Doesburg. Ze zijn gelegd op plaatsen waar mensen hebben gewoond die in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd en niet meer zijn teruggekomen uit de concentratiekampen. Er liggen onder meer Stolpersteine in de Roggestraat, Kloostertuin (bij de eerste parkeerautomaat), Bresstraat, Kerkstraat en Bergstraat. In de Philip Gastelaarstraat is een plaatje op een huis aangebracht omdat daar geen stoepruimte was.
De scouting poetst al een aantal jaren de Struikelstenen in de aanloop naar de 4-mei-herdenking zodat ze er weer glanzend bij liggen.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Wandel en Handel in de Wijk

DOESBURG – Zondag 6 december wordt tussen 12.00 en 16.00 uur de eerste editie gehouden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.