Home / Rheden-Regiobode / Paasmiddag over glasiconen

Paasmiddag over glasiconen

Paasmiddag over glasiconen

VELP – Dinsdag 9 april wordt er in de Elleboog van Nieuw Schoonoord om 14.30 uur een paasmiddag gehouden. Het thema van de paasmiddag is Iconen achter glas. Frans Bos, voorzitter van de PCOB in Waddinxveen is uitgenodigd om de Paasviering te leiden. Ds. Bos laat een aantal glasiconen uit Roemenië laten zien en vertelt daar gepassioneerd over. In Roemenië en Bulgarije hadden eenvoudige mensen geen geld om iconen op houten panelen te schilderen. Daarom ontstond de gewoonte om de achterkant van een stuk glas te beschilderen, met Bijbelse en historische gebeurtenissen. Dit moest dus in spiegelbeeld, de verf zit namelijk aan de achterkant van het glas. Naast het bekijken van en de uitleg over de iconen worden er paasliederen gezongen als voorbereiding op het Paasfeest. Deze middag wordt georganiseerd voor leden van de PCOB Velp/Rozendaal, maar gasten zijn ook van harte welkom.

Lees ook

Kunstwerk ijsberen in ere hersteld

DIEREN – De ijsberen op het Callunaplein staan weer op hun oude vertrouwde plek. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.