Home / Alle-Regiobode / Paasboodschap Passie en Pasen

Paasboodschap Passie en Pasen

Deze week kunt u op televisie weer getuige zijn van The Passion, een inmiddels jaarlijks terugkerend evenement rond het lijden en sterven van Jezus. Dit verhaal over een onschuldige die wordt mishandeld en wordt gekruisigd blijft tot de verbeelding spreken.
Herkennen we in hem iets van ons eigen leven? Herkennen wij in zijn lijden iets van ons eigen lijden of het lijden van mensen die ons lief zijn? Want er is veel onschuldig lijden, ook in onze tijd. Maar dat lijden heeft niet het laatste woord.
Na Passie volgt Pasen, het feest van de opstanding. Jezus Christus, de gekruisigde, is opgestaan uit de dood. Hoe dat kan? Vraag het mij niet, want ik weet het niet. Ik geloof er in. Ik geloof in de opstanding als iets dat steeds weer gebeurt. Daaruit put ik moed, als het mij tegen zit. Dat stimuleert mij om mij in te zetten voor een betere wereld. Dat geeft mij de hoop dat er eens een einde komt aan alle lijden.
Dat vieren Christenen van over de wereld met Pasen. Wie dat mee wil vieren, is van harte welkom in de vele diensten die er deze dagen worden gehouden in de kerken op de Veluwezoom. Op onze website www.rvk-veluwezoom.nl vindt u onder ‘nuttige links’ de websites van de verschillende kerken, waar u kunt zien welke diensten er worden gehouden. Nogmaals, u bent van harte welkom!

Namens de Raad van Kerken Veluwezoom,
ds. Kees Bochanen, predikant Protestantse gemeente Dieren (Ontmoetingskerk)

Lees ook

Rick Evers: Kijk, dit moet je elke dag thuis doen

De mondhygieniëste, die op de website van de praktijk werd voorgesteld als preventie assistente, vroeg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.