Home / Alle-Regiobode / Oproep voor ondersteuning IJsselbiënnale

Oproep voor ondersteuning IJsselbiënnale

REGIO – Veertien IJsselgemeenten, waaronder Doesburg, hebben de provincies Overijssel en Gelderland in een manifest gevraagd om een financiële ondersteuning van de IJsselbiënnale. Eind februari boden wethouders Ellen Mulder van gemeente Doesburg en Carlo Verhaar van gemeente Deventer namens alle Gelderse en Overijsselse IJsselgemeenten het manifest aan, aan gedeputeerde Hester Maij.

De IJsselbiënnale is een internationale kunstroute langs de IJssel tussen Doesburg en Kampen, gecombineerd met een rijk gevarieerd activiteitenprogramma in samenwerking met ruim honderd partners uit de IJsselvallei, uit cultuur, waterbeheer, landschapsbeheer, toerisme & recreatie en bedrijfsleven. De eerste editie van de IJsselbiënnale vond plaats in de zomer van 2017.
Het Cultuurmanifest IJsselbiënnale is ondertekend door de wethouders van veertien gemeenten waaronder Rheden, Doesburg, Bronckhorst en Brummen. “De IJsselbiënnale verbindt en is van groot belang voor de regio”, aldus de ondertekenaars. “Vanuit cultuur leidt het tot een versterking van het culturele aanbod en wordt erfgoed beter zichtbaar en beleefbaar. Het economisch belang ligt in het feit dat het bezoek aan de regio wordt vergroot, wat ook leidt tot meer inkomsten. En ook het belang voor de leefbaarheid wordt onderstreept: bewoners worden meer betrokken bij hun leefomgeving, leren de waarden van de IJsselvallei nog beter kennen. Bovendien draagt cultuur bij aan een duurzame instandhouding van voorzieningen.”
Op 14 maart werd hetzelfde manifest aangeboden aan gedeputeerde Josan Meijers van Gelderland, tijdens het Cultuur & Ergoedcongres in Tiel.

Foto: Richard Tennekes

Fotobijschrift:
Wethouder Ellen Mulder (Doesburg) en wethouder Carlo Verhaar (Deventer) overhandigen het cultuurmanifest IJsselbiënnale aan gedeputeerde Hester Maij (Overijssel).

Lees ook

Business & Shopping: Home Instead Thuisservice tekent partnerschap met Alzheimer Nederland

REGIO – Home Instead Thuisservice heeft een partnerovereenkomst ondertekend met Alzheimer Nederland. Het gezamenlijke doel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.