Home / Doesburg-Regiobode / OBS De Horizon sluit locatie Ooi

OBS De Horizon sluit locatie Ooi

DOESBURG – Een terugloop in het aantal leerlingen en slechte prognoses wat dat betreft voor de toekomst, zijn debet aan de sluiting van De Horizon Ooi in Doesburg. Al na dit lopende schooljaar sluit die school, een besluit dat is genomen door de Stichting IJsselgraaf.

De Horizon Ooi aan de Begoniastraat telt momenteel nog 77 leerlingen, in vier gecombineerde klassen. Het punt waarop de baten niet meer tegen de kosten opwegen is aangebroken. De prognoses van het aantal leerlingen zijn daarbij volgens Stichting IJsselgraaf dusdanig, dat sluiting onvermijdelijk is geworden.

Het nieuws dat vorige week bekend werd gemaakt, kwam voor veel betrokkenen onverwacht. Het CDA in Doesburg maakt zich bijvoorbeeld zorgen over de capaciteit van de overgebleven scholen.

Verantwoordelijk wethouder Peter Bollen liet weten dat er ook in de toekomst nog voldoende te kiezen valt als het gaat om basisonderwijs in de gemeente. Er blijven na sluiting van De Horizon Ooi drie scholen op drie locaties over in Doesburg: de openbare basisscholen De Horizon Stad en De Wetelaar en de Anne Frank Montessorischool.

Lees ook

Carillonconcert in Doesburg

DOESBURG – Zondag 6 december tussen 14.00 en 15.00 uur is weer het maandelijkse beiaardconcert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.