Home / Rheden-Regiobode / Nieuwe sportvloer De Dumpel

Nieuwe sportvloer De Dumpel

VELP – Rolstoelgebruikers kunnen binnenkort eindelijk sporten in De Dumpel in Velp. De gemeente Rheden gaat de sporthal in de meivakantie namelijk voorzien van een nieuwe vloer, die in tegenstelling tot de huidige vloer wél geschikt is om op te rollen, draaien en keren.

Toen in 2016 de nieuwe vloeren werden aanbesteed voor de sporthallen De Dumpel en Theothorne, was rolstoelgeschiktheid voor de Dumpel al een belangrijk punt. Maar na ingebruikname afgelopen zomer werd al snel duidelijk dat de vloer te zacht was voor rolstoelgebruik. Het draaien en keren ging niet of was heel lastig. De vloer bleek niet geschikt.

Tijdelijk onderdak rolstoelsporters

De gemeente Rheden heeft rolstoelhockeyvereniging de Antilope en rolstoelbasketbalvereniging de Rhedense Rollers daarom tijdelijk onderdak geboden in sporthal de Hangmat in Rheden. Geen optimale oplossing, want de vloer is weliswaar geschikt voor rolstoelsport, maar de rest van het gebouw is minder toegankelijk voor rolstoelers. Een nieuwe vloer voor De Dumpel is de oplossing.
Die wordt in de meivakantie gelegd zodat zo min mogelijk gebruikers van de sporthal hinder ondervinden van de werkzaamheden. Maandag 6 mei is De Dumpel weer geopend en door iedereen te gebruiken.

Lees ook

Online Ik buurt mee-lezing Van Plato tot Danto

VELP – Peter Zuidema verzorgt woensdag 9 december een Ik buurt mee!-lezing over kunst door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.