Home / Brummen-Regiobode / Nieuwe Natuurtrimbaan in Loenermark komt er aan

Nieuwe Natuurtrimbaan in Loenermark komt er aan

LOENEN – Honderden, mogelijk duizenden sportliefhebbers hebben er jaren op moeten wachten, maar nu komt er schot in de bouw van een nieuwe Natuurtruimbaan in de Loenermark. De stichting Vrienden van de Loenense Bossen heeft alles op alles gezet om deze trimbaan dit jaar nog te realiseren.

Lange tijd geleden was op deze plek ook een trimbaan en deze komt nu weer terug. De eerste aanzet van de realisering is al gedaan. Op het terrein Ternat, voor in het natuurgebied de Loenermark, hebben vrijwilligers van de stichting al de eerste ‘hindernis’ gebouwd, een horde (zie foto). Er zijn plannen een reeks van acht hindernissen te bouwen, zodat de sporters zich hier in de gezonde Loenense bossen volledig kunnen uitleven. Er kan een parcours van 1,8 km worden afgelegd met klimmen, hangen, springen en wat al niet meer.
Er zijn ook plannen om een speciaal op kinderen afgestemd parcours met toestellen te maken, aansluitend bij Ternat. Er wordt gewerkt met hout uit de Loenense bossen dat Geldersch Landschap beschikbaar heeft gesteld. Het benodigde ijzerwerk komt van LMB.

Zover de tijd en beschikbare vrijwilligers het toelaten wordt er gewerkt aan de trimbaan. Wekelijks zijn op vrijdag stoere sterke Loenense mannen bezig om de toestellen op te bouwen. Het zal nog wel een paar maanden duren voor alles afgerond is. De datum van opening is nog niet gepland. Mogelijk is dit rond september.
Op terrein Ternat heeft sinds kort ook de Loenense Kei een mooie nieuwe plaats gekregen. Het blijkt nu al dat bezoekers dit plekje veel op zoeken en graag even verpozen op de picknickbanken die daar door de Vrienden van de Loenense bossen zijn geplaatst.

Lees ook

Creatief in de december

HALL -Werkplaatsatelier Drift in Hall is in de decembermaand versierd met kerstverlichting en open op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.