Home / Doesburg-Regiobode / Nieuw expositieseizoen De Raadskelder van start

Nieuw expositieseizoen De Raadskelder van start

DOESBURG – Stichting de Raadskelder opent het nieuwe expositieseizoen op zondag 7 april. Tot en met 5 mei zijn in de kelder onder het stadhuis schilderijen en ruimtelijk werk te zien van Liesbeth Pieterse en Sebastiaan Brinkhorst.

De exposities van Stichting de Raadskelder trekken elk jaar vele bezoekers. Vorig jaar heeft de expositieruimte onder het stadhuis aan de Philippus Gastelaarsstraat enkele duizenden belangstellenden mogen ontvangen. Het bestuur hoopt dit jaar, met een mooi programma, weer veel gasten te kunnen verwelkomen. Het spits wordt afgebeten door Liesbeth Pieterse en Sebastiaan Brinkhorst, die samen de expositie Vorm, Kracht en de Ruimte inrichten.

Liesbeth Pieterse woont in Drempt en heeft zich vroeger toegelegd op het fijnschilderen. Later veranderde haar stijl naar meer impressionistisch en werd haar werk losser. Ook haar ambities veranderden en Liesbeth vond haar doel in het terugbrengen van Ambacht in de Kunst, waardoor Atelier De Witte Hemel uitgroeide tot een Ambachtscentrum, waar door gastdocenten en kunstenaars wordt gedoceerd. Liesbeth Pieterse is zeer divers: de beheersing van vele technieken in inkt, grafiet, iPhone-fotografie, olieverf en acryl. De achtergrond van haar werken is vaak neutraal, danwel geabstraheerd, zodat het onderwerp krachtig naar voren komt. Zij baseert haar werk op altijd op ‘Het Thema, Het Verhaal, Het Statement en soms Het Protest’.

Sebastiaan Brinkhorst is autodidact. Oorspronkelijk wilde hij naar de kunstacademie, maar zijn vader had een schildersbedrijf en adviseerde hem een schildersopleiding als tussenvorm te doen. Het schilderwerk gaf echter geen voldoening en Sebastiaan stortte zich op boetseren; het verbeelden van spanning, rust en kracht en waar mogelijk de emotie van dieren te vangen. Eerst werkt hij in was, daarna in brons. Sebastiaan maakt foto’s en filmpjes van een object, zodat hij heel anatomisch kan analyseren waar kracht en spanning in zit. Hij werkt dan ook heel gedetailleerd.

De expositie Vorm, Kracht en Ruimte wordt zondag 7 april tussen 14.30 en 17.00 uur geopend in de Raadskelder. Daarna is de tentoonstelling tot en met zondag 5 mei te bezoeken op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.

Lees ook

Bomen en struiken uitgedeeld voor beplantingsactie Angerlo

ANGERLO – Bewoners van het buitengebied van Angerlo die meedoen aan de beplantingsactie van Landschapsbeheer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.