Home / Doesburg-Regiobode / Moestuinkids openen moestuin bij de Trompetter

Moestuinkids openen moestuin bij de Trompetter

ANGERLO – De leerlingen van basisschool de Trompetter in Angerlo kunnen vanaf nu hun eigen groenten verbouwen. Afgelopen woensdag waren zij druk in de weer met kruiwagens vol zand om moestuinbakken te vullen.

Het project is een samenwerking met de vrijwilligers van Komdersuut uit Angerlo. De kinderen gaan groenten verbouwen die daarna gebruikt kunnen worden voor de maaltijden die bij Komdersuut geserveerd worden. De moestuinbakken werden samen met vrijwilligers van de stichting helemaal zelf geknutseld. Het benodigde hout werd door de ouders van de leerlingen ingezameld. De kinderen konden woensdag niet wachten totdat zij met het project konden beginnen.
Zoë, Rogier, Tess, Loek, Fenne en Valerie uit groep 6,7 en 8 werden een tijdje geleden aangewezen als de Moestuinkids van de school. Zij hebben de afgelopen maanden zelf een logo ontworpen, samen met begeleiders allerlei activiteiten opgezet en bedacht welke groenten en fruit ze gaan verbouwen. Nu de bakken met zand gevuld zijn worden de zaadjes snel geplant. En voordat het eerste zaadje geplant is, hebben de Moestuinkids al veel geleerd. ‘’We wisten niet dat er zo veel soorten sla bestonden’’, vertellen Moestuinkids Zoë en Tess. Ook Rogier kan niet wachten om te beginnen. ”Ik vind het erg leuk om met de natuur bezig te zijn. Leuk dat we met zijn allen zo een steentje kunnen bijdragen aan een mooi project.”

Foto: André Bikker (Komdersuut)

Lees ook

Uitdaging! en Dutch Design in Kunstlab Doesburg

DOESBURG – Het Kunstlab in Doesburg heeft in december het thema Dutch Design. In de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.