Home / Brummen-Regiobode / Mevrouw Roseboom-Schalker 100 jaar

Mevrouw Roseboom-Schalker 100 jaar

EERBEEK – Mevrouw Roseboom- Schalker uit Eerbeek mocht op 8 april maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. In de zaal van woonzorgcentrum De Beekwal genoot ze, temidden van haar familie, van haar advocaatje met slagroom. Burgemeester Alex van Hedel en zijn vrouw Graziella wilden deze bijzondere mijlpaal niet missen en brachten de jarige een bezoek.

Mevrouw Roseboom – Schalker werd in 1919 geboren in Gombong in Indonesië. Als 16-jarig meisje kwam zij naar Nederland. Ze woonde onder andere in Lunteren. Voor het werk van haar man, die als portier bij Schut aan de slag ging, verhuisde zij naar Eerbeek. Zij kregen vier kinderen, drie dochters en een zoon. Haar man overleed op 59-jarige leeftijd. Inmiddels is Mevrouw Roseboom- Schalker trotse oma, overgrootoma, en over-overgrootoma. Zij heeft acht kleinkinderen, elf achterkleinkinderen en drie achter-achterkleinkinderen. Tot haar zevenennegentigste heeft zij nog zelfstandig gewoond, maar nadat ze haar heup brak kwam ze te wonen in Woonzorgcentrum de Beekwal. Hier woont ze nog altijd met veel plezier.

Foto: Cynthia Vos

Lees ook

Empese schreef boek Longeren met TAKT

EMPE – Mireille den Hoed uit Empe schreef een boek waarin alles staat over longeren. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.