Home / Rheden-Regiobode / Merle van der Lijke tweede op PCC

Merle van der Lijke tweede op PCC

DE STEEG – Harpiste Merle van der Lijke (14) uit De Steeg heeft zondag 14 april een tweede plaats behaald op het Prinses Christina Concours. Ze deed mee in de categorie twaalf tot en met veertien jaar. Ze won de Ruud van der Meer Prijs, een studiebeurs voor de finalist die ‘door een grote podiumprésence reeds weet te communiceren met het publiek’.
Haar spel werd beoordeeld door een vakjury, bestaande uit hoboïste en pianiste Pauline Oostenrijk (voorzitter), pianist Paolo Giacometti, celliste Larissa Groeneveld, harpist Remy van Kesteren, zangeres Miranda van Kralingen en violist Wouter Vossen. De jury keek onder andere naar het niveau en ontwikkelingsmogelijkheden van de finalist. Voor Merle mee mocht doen aan de Nationale Finale, heeft zij meegedaan aan regionale selecties. Hieruit kwamen zeven finalisten, die zondag speelden in het Zuiderstrantheater in Den Haag.

Lees ook

Kunstwerk ijsberen in ere hersteld

DIEREN – De ijsberen op het Callunaplein staan weer op hun oude vertrouwde plek. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.