Home / Nieuws / Meepraten over inrichting buitenruimte Oude Jan

Meepraten over inrichting buitenruimte Oude Jan

VELP – De buitenruimte rond de Oude Jan in Velp is aan verbetering toe. De Stichting Vrienden van de Oude Jan en de gemeente Rheden willen samen met omwonenden en belangstellenden doen.

Zij organiseren daarom op dinsdag 23 april tussen 17.00 en 20.00 uur een inloopbijeenkomst in de Oude Jan zelf. Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen omwonenden en belangstellenden aangeven wat wenselijk of nodig is om de buitenruimte meer toekomstbestendig te maken. Stichting Vrienden van de Oude Jan en medewerkers van de gemeente Rheden zijn aanwezig om mee in gesprek te gaan of vragen aan te stellen.

Hulp van studenten

Studenten van de studierichting Tuin- en Landschapsinrichting van Hogeschool Van Hall Larenstein zijn eerder al aan de slag gegaan met de opdracht om een schets te maken van aspecten die in hun ogen verbeterd zouden kunnen worden. De zichtbaarheid en het gebruik van de ruimte om de kerk kunnen beter, ontdekten zij. Ook kan de inrichting aantrekkelijker worden gemaakt evenals de afscherming van de aangrenzende bebouwing. De werkstukken van de studenten zijn tijdens de inloopbijeenkomst te bekijken. Met de werkstukken van de studenten en de informatie uit de gesprekken tijdens deze avond verwachten de Stichting Vrienden van de Oude Jan en de gemeente Rheden een goed ontwerp te maken voor een toekomstbestendige buitenruimte van de Oude Jan. Dat wordt vervolgens weer gepresenteerd aan belangstellenden.

Lees ook

Poging tot inbraak bij Primera

BRUMMEN – Op dinsdag 1 december rond 00.15 uur is er geprobeerd in te breken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.