Home / Brummen-Regiobode / Maatschappelijke Adviesraad Brummen weer op volle sterkte

Maatschappelijke Adviesraad Brummen weer op volle sterkte

BRUMMEN – De Maatschappelijke Adviesraad Brummen is weer op volle sterkte. Na een onderbezetting in 2018 zijn drie nieuwe leden gevonden die per 1 januari zijn aangetreden. Ook is er een nieuwe voorzitter.

Gineke Breuer en Egbert van Gessel gaan zich richten op het aandachtsveld Jeugd. Voor het aandachtsveld WMO is Barend van Beusekom als nieuw lid aangetreden. Hij heeft bovendien de voorzittershamer overgenomen van Siemen van Asperen.

De Maatschappelijke Advies Raad (MAR) bestaat uit negen leden en heeft tot taak het College van Burgemeester en Wethouders van Brummen gevraagd en ongevraagd te adviseren op het gebeid van het sociale domein in de meest uitgebreide vorm. De leden van de MAR hebben kennis en ervaring in huis over de Jeugdwet, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Participatiewet, waar onder andere het minimabeleid onder valt.
De benodigde informatie over de uitwerking in de praktijk van de wetgeving in het sociaal domein probeert de MAR te verzamelen door het opvragen van informatie bij het gemeentebestuur en het actief volgen van gemeentelijk beleid op dit terrein. Daarnaast onderhoudt de MAR contacten met hulpverleners en hulpverlenende instanties in het veld en met burgers die gebruik maken van voorzieningen binnen het sociaal domein.
Regelmatig is er overleg met de verantwoordelijke wethouder en met de betrokken beleidsambtenaren over de uitvoering van beleid en nieuwe beleidsvoornemens van de gemeente Brummen. De MAR heeft bij de gemeente Brummen een breed mandaat en kan daardoor op vele fronten advies uitbrengen.

De MAR is niet de instantie voor het uiten van klachten of het beantwoorden van vragen over de voorzieningen binnen het sociaal domein. Wel kunnen signalen over onvoldoende functioneren van voorzieningen aanleiding zijn voor de MAR om verder onderzoek te doen. De uitkomsten van onderzoek kunnen de MAR reden geven om het gemeentebestuur ongevraagd te adviseren. Signalen over onvoldoende functioneren van voorzieningen zijn daarom welkom bij de MAR.
Meer informatie over de MAR is te vinden op www.marbrummen.nl, onder andere over de samenstelling van de MAR en de verdeling van de aandachtsvelden. Het is de bedoeling om in het najaar een informatieavond te houden.

Lees ook

Workshop over inclusie

GEM. APELDOORN – Omdat de oudejaarsborrel niet door kan gaan, houdt de Apeldoornse fractie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.