Home / Algemeen / Lathumse Victor Steeman pakt punten WK supersport 300

Lathumse Victor Steeman pakt punten WK supersport 300

ARAGON – De Lathumse coureur Victor Steeman, uitkomend voor het Duitse Freudenberg team kwam afgelopen weekend uit op het WK supersport 300 in Aragon in Spanje. Steeman reed in groep B. Ondanks dat het team besloot om de ochtend training over te slaan wist hij ’s middags de snelste tijd te noteren.
Zijn Nederlandse teamgenoot Koen Meuffels was op de Freudenberg KTM de snelste man in groep A. Beide heren waren ongeveer even snel op vrijdag. De eerste training werd overgeslagen omdat elke rijder in het kampioenschap maar drie sets banden voor het hele weekend ter beschikking kreeg van de organisatie. Het Freudenberg team was bang dat men hierdoor te weinig goede banden overhield voor de kwalificatie en wedstrijd. Steeman was niet geheel tevreden over de kwalificatie op zaterdag. In de vrije training ’s ochtends was hij tweede, in de middag bij de kwalificatie training werd Victor derde. Dat resulteerde in een achtste tijd totaal verdeeld over groep A en B. Echter hij had sneller kunnen zijn maar had de pech dat een aantal rijders hem in de weg reden.
De wedstrijd was er eentje om niet te vergeten. Steeman streed de hele wedstrijd mee om een podiumplaats. Hij reed zelfs een aantal keren aan de leiding en bijna de gehele race in de top 3. Op het laatst van de wedstrijd maakte hij een klein foutje waardoor hij een flink aantal plaatsen terugviel. Steeman liet zijn talent zien om toch een aantal plaatsen terug te pakken in de laatste ronde en dat resulteerde in een zesde plaats. De winst ging naar Manuel Gonzalez uit Spanje. Steeman zal aankomend weekend zijn WK-race rijden op het TT Circuit Assen. Voor een ieder die het talent uit Lathum wil zien rijden is dit de kans om hem aan het werk te zien.

Foto: Damon Teerink

Lees ook

Wandel en Handel in de Wijk

DOESBURG – Zondag 6 december wordt tussen 12.00 en 16.00 uur de eerste editie gehouden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.