Home / fbpost / Landelijk voetbalcongres op velden Velpse voetbalclubs

Landelijk voetbalcongres op velden Velpse voetbalclubs

VELP / ROZENDAAL – De kunstgrasvelden en de accommodaties van de VVO, DVOV en SC Veluwezoom zijn op 29 en 30 juni het epicentrum van het nationale trainersgilde. Tijdens een congres kunnen maximaal 300 trainers van voetbalclubs hun kennis en kunde vergroten.

Zo zijn er workshops door toptrainers als Bert van Marwijk, Leonid Sloetski, Gertjan Verbeek, Peter Hyballa en vele anderen. En als het drukke programma van Ajax het toelaat, heeft ook Erik ten Hag toegezegd naar De Pinkenberg te komen. De organisatie van dit congres is handen van het Velpse bedrijf Voetbalscholing.nl.

Fons van den Brande is eigenaar van Voetbalscholing.nl en woont op 500 meter van sportcomplex De Pinkenberg. Hij dacht dan ook direct aan die locatie toen zijn plan voor zijn Voetbaltopcongres gestalte kreeg. Samen met de gemeente Rheden en het blad Voetbal International tekent zijn bedrijf – professioneel opleider voor alles en iedereen die met voetbal bezig is – voor de organisatie. VVO, DVOV en SC Veluwezoom, de drie voetbalclubs op De Pinkenberg, stellen hun faciliteiten en vrijwilligers ten dienste van het evenement. De Rhedense sportwethouder Marc Budel steunt het plan van harte, omdat het de link legt tussen topsport en breedtesport.
“Voor wie dit weekend bestemd is? Voor iedere trainer in Nederland”, vertelt Van den Brande. “Of hij nu hoofdtrainer is van een hoog spelend elftal, of als vader een jeugdteam traint, ze zijn allemaal welkom. En ik weet zeker dat ze ook allemaal iets kunnen leren. In twee dagen bieden we zestien workshops aan, waarvan iedere deelnemer er acht kan volgen. En het gaat niet alleen om theorie, nee, de toptrainers die we hebben uitgenodigd nemen de deelnemers ook mee het veld op om het in de praktijk voor te doen.” Als ‘lesmateriaal’ zijn jeugdteams van PSV en De Graafschap aanwezig om de oefenstof duidelijk te maken en uit te voeren.

Deelnemers kunnen zich aanmelden op www.vi.nl/denationalevoetbaltop en betalen bij voorinschrijving 199 euro voor het hele weekend. “Dat is denk ik een heel mooi aanbod”, aldus Van den Brande. “We bieden een weekend boordevol informatie en uitwisseling van ervaringen. We noemen het binnen ons bedrijf wel gekscherend het Pinkpop van Velp. Wat ons betreft ontstaat er ook een festivalsfeer. Maar dan één waar het publiek, de deelnemers, niet alleen luisteren, maar ook actief zijn en er heel veel van opsteken. Bovendien hebben we met KNVB afspraken dat ons voetbaltopcongres studiepunten voor het trainersbewijs opleveren.”

In de inleiding zijn al de namen van Bert van Marwijk, Leonid Sloetski, Gertjan Verbeek en Peter Hyballa genoemd, maar er komen er nog veel meer; speciale conditietrainers, een keeperstrainer als Raimond van der Gouw, spitsentrainer Roy Makaay en Mary Kok-Willemsen, jarenlang trainster van FC Twente vrouwen. “We merken dat Voetbalscholing.nl alles uit de kast trekt om het evenement tot een succes te maken”, aldus wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden. “Dat werkt aanstekelijk en maakt dat we het graag steunen en het liefst uit zien groeien tot een jaarlijks evenement.”

Foto: Robin Zeilmaker

Foto: De organisatoren en wethouder Budel op sportpark De Pinkenberg, waar op 29 en 30 juni het voetbaltopcongres voor trainers wordt gehouden

Lees ook

Nationale Voetbaldag bij sc Rheden

RHEDEN – Op zaterdag 12 juni deed sc Rheden mee aan de Nationale Voetbaldag. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.