Home / Nieuws / Lammetjes in middelpunt

Lammetjes in middelpunt

RHEDEN – Zondag stonden de lammetjes van de schaapskooi in Rheden in het middelpunt van de belangstelling. Traditiegetrouw werd op de zondag waarop de zomertijd ingaat de Lammetjesdag gehouden. Het doel van de dag is het inzamelen van geld voor de instandhouding van de schaapskudde. Het was een gezellig drukte. Vooral voor kinderen was er van alles te doen zoals schaapjes kleuren en tekenen, zweven in de mini-zweefmolen, schminken, spelen met wol en veel meer. Het hoogtepunt was natuurlijk het aaien van een lammetje. Een beetje spannend, maar ook erg leuk. Verder waren er kraampjes met ‘schapenspullen’, demonstraties schapen drijven en was het mogelijk met de huifkar een ‘rondje Posbank’ te maken. Aan alles was gedacht om er een feestelijke dag van te maken.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Gerrit Berends: “Er is een leven voor en na de oorlog”

LOENEN – Jan Janssen, samen met Adriaan Klomp schrijver van het boek Herinneringen aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.