Home / Doesburg-Regiobode / Koningsdag op het Koningsplein in Angerlo

Koningsdag op het Koningsplein in Angerlo

ANGERLO – Ook dit jaar organiseert de Oranjevereniging Angerlo weer een programma voor Koningsdag op zaterdag 27 april. De hele dag is er van alles te doen in en rond centrum de Meent.

Om 10.45 uur wordt er vanaf de Meent gestart met een optocht door het dorp met muziekvereniging Nieuw Leven, de vendeliers en schoolkinderen. Aansluitend brengen de vendeliers hun traditionele vendelhulde, hierna is er gelegenheid om een oranjebitter te nuttigen. Om 12.00 uur starten de verschillende spelletjes voor de kinderen, waaronder spijkerbroekhangen, iets met flessen, schminken en nog veel meer.
Voor de liefhebbers kan er tussen 12.30 en 13.15 uur gestart worden met de fietstocht van ongeveer 25 kilometer door de omgeving van Angerlo. Halverwege de route is er een rustpauze met versnaperingen en er zijn leuke prijzen te winnen.
Om 14.15 uur start voor de kinderen de Xycleservice fietsspelen met een behendigheidsparcours en slow-bike-spel, waarbij de kinderen met hun eigen fiets zo langzaam mogelijk een parcours moeten afleggen. Vanaf 14.00 uur wordt er gestart met een pubquiz waar iedereen aan mee kan doen en van 15.00 tot 17.00 is er een kindervrijmarkt.
Al deze festiviteiten zullen plaatsvinden op het Koningsplein in Angerlo bij Centrum de Meent. Ook is er de mogelijkheid om een lekkere warme hap te nuttigen. Bij slecht weer zullen de festiviteiten binnen plaats vinden.
Vanaf 14.00 tot 18.00 uur is er live muziek verzorgd door de Flashback. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Oranjevereniging.

Lees ook

VV Dieren start met voetbalschool in tijden van corona

DIEREN – Wie op zaterdag naar sportpark het Nieuwland wil gaan om te kijken naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.