Home / Brummen-Regiobode / Koffieklus voor minder afval

Koffieklus voor minder afval

KLARENBEEK – Inmiddels is de Koffieklus een bekend begrip in Klarenbeek. De deelnemers gaan samen aan de slag met de reparatie van apparaten, machines of kleding. Dit doen ze onder het genot van een bakje koffie, vandaar de naam.

Reparaties worden vaak vooral belemmerd door gebrek aan reparatiekennis bij het algemene publiek en minder doordat producten slecht repareerbaar zijn. De meeste mensen missen de kennis om bij problemen met huishoudelijke voorwerpen een diagnose te kunnen stellen en het probleem op te lossen. Daardoor zijn ze geneigd producten weg te gooien, terwijl de hoge slagingspercentages in het Repair Café aangeven dat veel problemen wel degelijk opgelost kunnen worden. Met de Koffieklus willen de vrijwilligers een bijdrage leveren aan het klimaatverdrag en het terugbrengen van CO2-uitstoot.
Woensdag 10 april is er tussen10.00 en 12.00 uur weer een Koffieklus-bijeenkomst in het MFC in Klarenbeek.

Lees ook

Geen dictee wel quizzen

BRUMMEN – Het op vrijdag 27 november geplande Groot Brummens Dictee kan helaas geen doorgang …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.