Home / Doesburg-Regiobode / Koepoortwal afgesloten voor nieuwe riolering

Koepoortwal afgesloten voor nieuwe riolering

DOESBURG – De Koepoortwal in Doesburg is van maandag 15 tot en met zaterdag 20 april 18.00 uur afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. De reden voor de afsluiting is de aanpak van de riolering in de Windmolenstraat.

Bij hevige regenval ontstaat er overlast bij woningen in de Windmolenstraat. Om deze overlast in de toekomst te beperken wordt de riolering in de Windmolenstraat aangepakt. Hiervoor is afsluiting van de Koepoortwal noodzakelijk.

Ter hoogte van de Windmolenstraat wordt de Koepoortwal tijdelijk afgesloten voor doorgaand (gemotoriseerd) verkeer. Dit verkeer wordt omgeleid via de provinciale weg N317. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van het voetpad. Het vrachtwagenverbod op de Lindewal blijft ook tijdens de afsluiting van de Koepoortwal gehandhaafd.

De bushalteplaatsen op de Koepoortwal en de Karel Doormansingel worden tijdens de afsluiting van de Koepoortwal buiten gebruik gesteld. De buslijnen 70, 29 en 26 gaan daarom tijdelijk over de Lindewal, Burgemeester Nahuyssingel in de richting van de Meipoort. Er komt een tijdelijke halteplaats aan het begin van de Lindewal-Koepoortstraat. De halteplaats Meipoort blijft bereikbaar voor reizigers.
Om het openbaar vervoer de ruimte te geven op de Burgemeester Nahuyssingel wordt op de weg een tijdelijk parkeerverbod ingesteld aan de zijde van de Burgemeester Nahuyssingel 32 en huisnummer 44. Na zaterdag 20 april 18.00 uur wordt het tijdelijk parkeerverbod weer opgeheven.

Lees ook

Uitdaging! en Dutch Design in Kunstlab Doesburg

DOESBURG – Het Kunstlab in Doesburg heeft in december het thema Dutch Design. In de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.