Home / Brummen-Regiobode / Klarenbeeks Belang schenkt jeu-de-boulesbaan

Klarenbeeks Belang schenkt jeu-de-boulesbaan

KLARENBEEK – Dankzij het initiatief van Henk van Ittersum heeft Klarenbeek nu een gloednieuwe jeu-de-boulesbaan naast het MFC. Burgemeester Jos Penninkx van de gemeente Voorst verrichtte woensdag 10 april de officiële opening.

Dorpsraad Vereniging Klarenbeeks Belang bestond 31 maart 2018 veertig jaar. De oprichting gebeurde destijds door de heer H. Th. Paalman, mevrouw M.W.C. Kleys en de heer T.G.M. Dijkhof. Vereniging Klarenbeeks Belang is al veertig jaar een door beide gemeenten (Voorst en Apeldoorn) erkende belangvereniging die als doelstelling heeft om de algemene belangen van Klarenbeek te behartigen. Hierbij kan men denken aan bestemmingsplannen, dorpsvisie, leefbaarheid bevordering en verkeer. Klarenbeeks Belang probeert zo objectief mogelijk de schakel te zijn tussen de gemeenten en de inwoners van Klarenbeek. Belangrijk is dat het algemene belang van Klarenbeek voorop staat. Iedere derde woensdag van de maand houdt Klarenbeeks Belang een spreekuur voor de inwoners. Ook is er meestal een wijkagent aanwezig op het inloopspreekuur.

Het huidige bestuur bestaat uit voorzitter Erik Neuteboom, secretaris Diny Boerkamp, penningmeester Bert Sneller en leden Henk van Ittersum, Tonny Brugman, Wyno Harmelink en Martine Hoek,nieuw bestuurslid is Patrick Mascini. Klarenbeeks Belang werkt veel samen met het comité Dorpsverfraaiing en de dorpscontactpersonen Bram en Marente en de Hulp coördinator Anja Boonzaaijer.

Het bestuur heeft besloten om geen feest te geven ter ere van dit jubileum, maar een cadeau aan Klarenbeek te schenken. Henk van Ittersum kwam met het idee om een jeu-de-boulesbaan aan te leggen. Hij wist dat de wens bestond bij het MFC. Volgens voorzitter Eric Neuteboom had hij alles perfect voorbereid. Hij wist ieder er warm voor te krijgen. Woensdag 10 april rond 21.00 uur gingen bestuur, bezoekers en genodigden naar buiten om de baan officieel te openen. Burgemeester Penninx opende de baan door de eerste bal te gooien. Daarna volgenden Reinier Plante, wethouder Mark Sandman en voorzitter Eric Neutenboom. Plante bleek bij de allereerste wedstrijd de winnaar te zijn.
Daarna ging het gezelschap weer terug naar het MFC, voor een Frans feestje, met een Frans muziekje en een stokbroodje met Franse kaas.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Bijeenkomst over locatie Horizon de Ooi

DOESBURG – Woensdag 25 november houdt de gemeenten Doesburg een bijeenkomst in De Waag om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.