Home / Brummen-Regiobode / Kinderboerderij Kiboe heropent samen met Zigtrijk

Kinderboerderij Kiboe heropent samen met Zigtrijk

EERBEEK – Kinderboerderij de Kiboe in Eerbeek gaat per 1 mei weer open voor publiek. In samenwerking met zorgorganisatie Buytenplaats Zigtrijk wordt een doorstart gemaakt.

Negen maanden lang leek het stil te zijn op het terrein van de Kiboe. Door een organisatieprobleem was de kinderboerderij gesloten voor bezoekers. De zorginstelling die de boerderij in het weekend runde, kon dit niet langer doen en de dieren werden sinds juni vorig jaar ook doordeweeks verzorgd door vrijwilligers. Ondertussen was een tijdelijk bestuur op de achtergrond hard aan het werk om een oplossing te zoeken en een doorstart mogelijk te maken.

Inmiddels heeft het bestuur van de Stichting Kinderboerderij Eerbeek een perfecte partner gevonden in een professionele zorgverlener, Buytenplaats Zigtrijk uit Brummen. Deze kleinschalige zorginstelling heeft, samen met de Kiboe, de intentie om in Eerbeek een plek te ontwikkelen, waar het voor ieder goed toeven is en waar mensen die wat meer hulp nodig hebben onder professionele begeleiding naar vermogen kunnen werken.

Op 1 mei heropenen Zigtrijk en de Kiboe samen de kinderboerderij. Bezoekers zijn dan weer welkom, maar er moet nog veel gebeuren. In de afgelopen periode hebben vrijwilligers de zorg van de dieren perfect op zich genomen, maar niet altijd tijd gehad om het terrein te onderhouden. Zigtrijk en Kiboe hebben niettemin uitgebreide plannen om deze plek in Eerbeek te verfraaien en te verrijken met nieuwe mogelijkheden. “Hierbij wordt ook gedacht aan een meer uitgebreide mogelijkheid om een consumptie te gebruiken. Van meerdere zijden is Kiboe hulp toegezegd, zowel in materiële als persoonlijke vorm. De Kinderboerderij leeft kennelijk nog steeds onder de burgers van Eerbeek”, aldus het bestuur.

Lees ook

Schilder Donnie Gerhardus pakt uit in het Arsenaal

DOESBURG – Kunstenaar Donnie Gerhardus laat zijn werk zien in grand café Het Arsenaal in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.