Home / Brummen-Regiobode / Kappie zingt met Oosterhuuzens Dialectkoor

Kappie zingt met Oosterhuuzens Dialectkoor

KLARENBEEK – Het Oosterhuuzens Dialectkoor krijgt op de komende uitvoering op zaterdag 13 april in Het Boshuis (voormalige RK Kerk) in Klarenbeek versterking van de zanger Kappie uit Markelo.

Deze zanger treedt al jaren met veel succes op in het oosten van het land maar ook veel in Duitsland. Hij beschikt over een veelzijdig repertoire. Kappie (Dinand Leferink) zingt in het dialect maar ook wel in het Duits, Nederlands en Engels. Hij wordt veel gevraagd om op feesten en evenementen de stemming er in te brengen. Al enkele jaren is Kappie een gewaardeerde zanger bij het Openluchtspel in de Kösterkoele in Markelo. Vooraf en in de pauze zingt hij gezellige liedjes om zevenhonderd bezoekers te vermaken.
Het Oosterhuuzens Dialectkoor begint de uitvoering met een negental liedjes onder leiding van Theo Uyttenboogaart. Het koor heeft een aantal nieuwe liedjes ingestudeerd. Grotendeels bekende liedjes die voorzien zijn van een dialecttekst. Het publiek kan gezellig meezingen. Zeker met de nieuwe medley van bekende Amsterdamse liedjes. Met een beamer worden de teksten geprojecteerd op een groot doek.
De uitvoering wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden van het koor met de zanger Kappie. Samen worden er enkele liedjes gezongen onder meer: De Empse Bèke en Zonder oe. Er wordt een verloting met fraaie prijzen gehouden en ook zijn cd’s van het koor te koop. Kaarten (zes euro) zijn nog verkrijgbaar op de bekende adressen, Primera Beekbergen, Bike Wolters Klarenbeek. Bakkerij Gerrits Lieren, G. Weijers Wilp-Achterhoek, M. Kobussen Loenen en telefonisch bij penningmeester Ton Tijhof, tel. 055-5062289 en aan de zaal.

Lees ook

Zaag je eigen kerstboom op de Hoge Veluwe

HOENDERLOO – Park de Hoge Veluwe biedt bezoekers ook dit jaar weer de mogelijkheid hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.