Home / Nieuws / Jubileumfeest Velp voor Oranje met paarden bij Kasteel Biljoen

Jubileumfeest Velp voor Oranje met paarden bij Kasteel Biljoen

VELP – Op zondag 28 april 2019 viert Oranjevereniging Velp voor Oranje haar 125-jarig jubileum met een ‘ouderwets’ feest voor alle inwoners van Velp en omgeving. Op de van Spaenallee, de oprijlaan van kasteel Biljoen, zijn tussen 13.00 en 16.00 uur wedstrijden ringsteken met paard en sjees.

Daarnaast kan iedereen gratis draaien in een ouderwetse zweef- of draaimolen en gratis ponyrijden. Er komt een poffertjeskraam, er worden suikerspinnen en ijsjes verkocht en Drum- en Showfanfare mr. H.M. Van der Zandt komt spelen.

Alle verenigingen in Velp hebben inmiddels een uitnodiging gekregen om daadwerkelijk mee te doen met het ringsteken. Er heeft zich al een aantal verenigingen gemeld. Soms moeten ze intern nog ‘strijden’ wie de vereniging mag vertegenwoordigen. Vanaf 13.00 uur wordt er gestreden voor prijzengeld voor hun clubkas. Hoveniersbedrijf Biljoen Groen stelt daarvoor 500 euro beschikbaar.
Het paardenfestijn staat onder toezicht van oud-Velpenaar Hans Heus van het Geldersch Vierspanteam. Hij zorgt voor betrouwbare paarden en menners. Het Jubileumfeest wordt verder georganiseerd door een Jubileumcommissie bestaande uit de oud-bestuursleden Maurits de Groot, Fleur Kroone en Jesse Bakker van studentenvereniging Arboricultura van Hogeschool Van Hall Larenstein. Al meer dan vijftien jaar zijn leden van deze vereniging betrokken bij evenementen van Velp voor Oranje.

In de pauzes van het Ringsteken met paarden worden Ringsteekwedstrijden voor scootmobielen gehouden. En kinderen kunnen meedoen met een skelter of kunnen meedoen aan ringsteken in een kruiwagen. Die wordt dan wordt voortgeduwd door studenten van Hogeschool Larenstein.
Ook voor deze deelnemers zijn er leuke prijzen te winnen. Opgeven voor de wedstrijden met paarden kan via 125jaar@velpvoororanje.nl of bij Maurits de Groot, tel. 06-24496167. Deelnemers aan de wedstrijden voor scootmobielen en kruiwagens kunnen zich ter plaatsen melden.

Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum is een boekje samengesteld over de geschiedenis van Velp voor Oranje. De auteurs, Nelleke den Boer-Pinxter en Anita Matser, hebben honderden documenten en foto’s gesorteerd. Het vrolijk uitgevoerde boekje is voor 3,50 euro verkrijgbaar op Koningsdag bij de Oranjekraam bij de Kinderspelen en bij de Oranjekraam tijdens het Jubileumfeest bij kasteel Biljoen. Daarna liggen de boekjes bij de Velpse boekwinkels Jansen & de Feijter en The Read Shop.

Lees ook

Webinar over Warmtevisie Rheden

RHEDEN – Donderdagavond 4 maart van 20.00 tot 21.30 uur verzorgt de gemeente Rheden in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.