Home / Rheden-Regiobode / Jubileumexposities Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal

Jubileumexposities Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal

DESTEEG – De Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal viert in 2019 het 65-jarig jubileum met een achttal tentoonstellingen in de acht dorpen van het werkgebied van de Kring. Thema van de eerste expositie is Een Wandeling door De Steeg rond 1900.

De start van deze reeks zal in het weekend van 12, 13 en 14 april plaatsvinden in het Parkhuis, Parkweg 5 te De Steeg met een opening op vrijdagavond 12 april om 19.30 uur. Voor De Steeg valt deze opening samen met de viering van het 25-jarig jubileum van de Stichting Het Parkhuis. Reden voor beide organisaties om gezamenlijk vorm en inhoud te geven aan hun jubileum. Zij hebben burgemeester Carol van Eert van Rheden bereid gevonden de officiële opening van de tentoonstelling te verrichten.
De expositie heeft het thema Een wandeling door De Steeg rond 1900. De tentoonstelling is naast de vrijdagavond ook te bezichtigen op zaterdagmiddag 13 april en zondagmiddag 14 april van 13.30 uur tot 16.30 uur. Tevens is er zondagmiddag vanaf 13.00 uur een dorpswandeling en om 15.00 uur een lezing van Walter de Wit met als titel De Steeg van Toen.
Ook in zeven andere plaatsen is de tentoonstelling de komende maanden te zien, steeds met een ander thema.

Lees ook

Gezond koken op school

RHEDEN – De leerlingen van basisschool De Holtbanck in Rheden hebben onlangs een bijzondere kookles …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.