Home / Brummen-Regiobode / Jubileum en afscheid bij Klarenbeeks Belang

Jubileum en afscheid bij Klarenbeeks Belang

KLARENBEEK – Op de jaarvergadering van Klarenbeeks Belang vond zowel een huldiging als een afscheid plaats. Henk van Ittersum en Tonny Brugman zijn in het zonnetje gezet.

Vanwege zijn gezondheid moest Henk van Ittersum afscheid nemen. Twaalf jaar was hij een actief bestuurslid geweest. Er zijn veel activiteiten door hem georganiseerd. Hij leverde met zijn echtgenote Henny ook een belangrijke bijdrage aan de Nieuwsbrief, waarvoor altijd veel werk verzet moest worden.
Tonny Brugman had een kwart eeuw zitting in het bestuur. Voorzitter Eric Neuteboom was bijzonder verguld met de grote inzet van Brugman, die gewoon door blijft gaan. Hij doet veel voor Klarenbeeks Belang maar de brandweer gaat voor. Voor beiden was er een presentje en bloemen.

Na de jaarverslagen gaf de voorzitter Eric Neuteboom een overzicht van de activiteiten waarmee Klarenbeeks Belang nu mee bezig is. Realisatie van het fietspad langs de Elsbosweg duurt lang. Er is een streven om het pad pal naast de rijweg aan te laten leggen. Ook het fietspad Kopermolen bij het MFC heeft nog steeds de aandacht van het bestuur.
Ook met de nieuwe methode van afvalinzameling van de gemeente Apeldoorn is men in Klarenbeek niet gelukkig. De plekken waar het restafval kan worden gebracht zijn niet goed gekozen en er zijn er te weinig.
De laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport geven in Klarenbeek zorgen. Er is nog geen duidelijkheid over de vergunning voor de Klaarbeek.
Het terrein van het voormalige restaurant Dennenlust is een doorn in het oog van het bestuur. Er zijn plannen om hier zorgwoningen te realiseren maar duidelijkheid is hier nog niet over.

De dorpsconctactpersonen Marente Bouwman en Bram de Bree gaven een overzicht van hun activiteiten. Vooral de inloopochtenden worden goed bezocht.
Bij de bestuursverkiezing waren Erik Neuteboom en Diny Boerkamp herkiesbaar. Henk van Ittersum wordt opgevolgd door Patrick Mascini.

Wethouder Mark Sandman van de gemeente Apeldoorn was naar Klarenbeek gekomen voor de opening van de Atlas van Apeldoorn, waarbij steeds een ander dorp binnen de gemeente extra aandacht krijgt. Dit jaar staat Klarenbeek in de belangstelling. Sandman bood het bestuur een programmaboekje aan van de activiteiten in Klarenbeek. Hij overhandigde in het kader van het koesteren van erfgoed aan Bert Wensink van Architectenbureau BAS een nieuw ANWB-informatie, die een plaats krijgt bij De Maalderij. Wensink dankte voor de grote belangstelling en steun bij de opening van De Maalderij.

Lees ook

Brummense zwagers geven Concordia toekomst

BRUMMEN – Brummense zwagers Bart Oudendijk en Olaf Harleman hebben Concordia in Brummen gekocht. Afgelopen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.