Home / Rheden-Regiobode / Interview met Chaja Polak

Interview met Chaja Polak

VELP – Walter Jansen van Boekhandel/Podium Jansen & de Feijter in Velp gaat op donderdag 11 april in gesprek met Chaja Polak, de schrijfster van het boek De man die geen hekel had aan joden. Het interview wordt gehouden in het NPB-gebouw in Velp.

Schrijfster en kunstenares Chaja Polak schreef haar boek in antwoord op Oorlogsouders. Dit boek van Isabel van Boetzelaer over haar nazi-ouders veroorzaakte veel discussie, onder andere over het historische waarheidsgehalte. Polak zat als tweejarig meisje met haar ouders ondergedoken. Maar ze werden verraden. Voor haar ogen werden haar ouders opgepakt. Dat gebeurde onder verantwoordelijkheid van vader Willem van Boetzelaer die bij de Sicherheitspolizei in Den Haag zat. Polak ontdekte deze connectie met dochter Van Boetzelaer tijdens het lezen van Oorlogsouders en het vooronderzoek voor haar eigen boek. Alleen Polaks moeder overleefde Auschwitz.
Het interview bij Jansen & de Feijter begint om 14.00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro. Reserveren kan via www.eenpassievoorboeken.nl.

Lees ook

Nieuwe sponsoren voor v.v. Dieren

DIEREN – VV Dieren is blij met twee nieuwe sponsoren. Bertho van den Ent van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.