Home / Doesburg-Regiobode / Inschrijvingen Sjors Sportief en Creatief stromen binnen

Inschrijvingen Sjors Sportief en Creatief stromen binnen

DOESBURG – Basisschoolkinderen uit Doesburg hebben zich massaal aangemeld voor sport- en cultuurstimuleringsproject Sjors Sportief & Sjors Creatief. Binnen drie weken zijn er al meer dan vijfhonderd inschrijvingen binnen. Inschrijven is nog het hele schooljaar mogelijk.

Bubbelvoetbal, kids bootcamp, hockey, atletiek, frisbeeën en kleuterdans hadden binnen enkele minuten enorm veel inschrijvingen. Aan de creatieve kant waren fotografie, girls only, graffiti, handlettering en rokjes maken heel populair. Kinderen krijgen het advies om de website www.sjorssportief.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met doorslaand succes nieuwe cursussen aan. Activiteiten die al vol zitten hebben vaak ook een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan ‘proeven’ aan de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele andere activiteiten. Het hele schooljaar kan er gewoon nog ingeschreven worden.

Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier, vaak gratis, kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente Doesburg heeft samen met haar sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders het Sjorsboekje samengesteld, waarin meer dan vijftig activiteiten worden aangeboden. Alle kinderen van de basisscholen uit Doesburg hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen. Het boekje is ook te vinden op www.sjorssportief.nl.

Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een van de speerpunten uit het gemeentelijk beleid en Sjors Sportief & Sjors Creatief is hiervoor een belangrijk instrument. Het blijkt een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en cultuur.

Lees ook

Voorlopig geen besluit over toekomst sporthal Beumerskamp

DOESBURG – Het centrum van Beinum wordt aangepakt en krijgt een nieuwe, eigentijdse uitstraling. Sporthal …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.