Home / Rheden-Regiobode / Inloopbijeenkomst Rhedense Omgevingsvisie Buitengebied

Inloopbijeenkomst Rhedense Omgevingsvisie Buitengebied

ELLECOM – Welke kant wil de gemeente Rheden op met het buitengebied? Dat staat in de ontwerp-omgevingsvisie voor het buitengebied die nu ter inzage ligt.

Belangstellenden kunnen zich donderdag 4 april op de hoogte stellen van het document in een informatiebijeenkomst op Landgoed Avegoor in Ellecom. De ontwerp-omgevingsvisie ligt ter inzage en medewerkers van de gemeente Rheden zijn present om vragen te beantwoorden. De bijeenkomst vindt plaats tussen 16.00 en 21.00 uur.
De visie ligt nog tot en met 8 mei ter inzage en is ook via www.rhedensbuitengebied.nl in te zien. In de visie stippelt de gemeente Rheden in zeven doelen een koers uit voor het buitengebied voor de komende tien tot vijftien jaar. De gemeente wil het buitengebied beschermen, maar ook kansen benutten voor nieuwe ontwikkelingen. Ook het nu al spraakmakende idee om de Posbank (deels) af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer maakt deel uit van deze visie.
De verwachting is dat de gemeenteraad in het najaar een besluit neemt over de zienswijzen en de vaststelling van de omgevingsvisie. Nadat de raad de omgevingsvisie heeft vastgesteld, gaat de gemeente samen met belangstellenden/belanghebbenden aan de slag om de visie uit te werken en uit te voeren.

Lees ook

Rheko houdt leden in beweging

RHEDEN – Ondanks corona houdt Rheko haar leden in beweging. Met onderlinge wedstrijden, spelletjesmiddagen en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.