Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Tradities in Doesburg

Ik vind: Tradities in Doesburg

Wat ben ik toch blij met die mooie oude tradities in ons mooie Doesburg! Al sinds ik me kan heugen, spelen we met het wandelend monument, zoals we ooit genoemd zijn door een oud-burgemeester, op de feestelijke dagen in onze stad. Dat wandelende monument is Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg, waar ik al sinds mijn tienerjaren lid van ben. Zolang ik weet hoort de Doesburgse muziekvereniging bij de traditionele feestjes zoals de rondgang op Koningsdag, 4 mei herdenking, opening van Doesburg Binnenste Buiten en nog meer.

Echter, afgelopen jaren krijg ik als bestuurslid van MDVS het gevoel dat wij niet altijd meer welkom zijn. Raar, want Doesburgers vragen wel waarom wij er niet bij waren bij de muzikale rondgang op 27 april afgelopen jaren.
Reden? De eigen Doesburgse organisatie nodigt liever muziekkorpsen uit van buiten Doesburg! Hoe kan dat nou? Terwijl we wel ter elfder ure kunnen komen opdraven wanneer een ander korp op het laatst afzegt!
Ja, het wordt steeds lastiger als muziekvereniging de bezetting rond te krijgen; maar 27 april, 4 mei en de opening van DBB staan als vaste optredens op onze muzikale kalender. Daar doen we als bestuur àlles aan om voldoende muzikanten te hebben om op te treden. Met hulp van onze collega-muziekverenigingen! En tot nu toe is dat altijd nog gelukt!

Ik vind het erg jammer, dat de enkele organisatoren van deze evenementen het belang van eigen Doesburgse verenigingen niet naast hun persoonlijke voorkeur kunnen wegcijferen.

Eric Pasman
Bestuurslid MDVS Doesburg

Lees ook

Doesburg kiest voor verkeersluwe binnenstad

DOESBURG – De gemeente Doesburg gaat het stappenplan uit het project Vitale Binnenstad uitvoeren om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.