Home / Brummen-Regiobode / Ik vind: Roerig 2018 in Brummense politiek

Ik vind: Roerig 2018 in Brummense politiek

Ik vind: Roerig 2018 in Brummense politiek

Als je wat langere tijd de Brummense politiek op afstand hebt gevolgd, dan schrik je van wat er zoal in 2018 is gebeurd. Kiezers zijn, horende een discussie in de gangen van een Eerbeekse supermarkt, nu al uitgekeken op sommige ‘politici’. Het lag er ook dik bovenop; eigenbelang ging voor algemeen belang. Hoe gaat dat nu in 2019?

Had de VVD niet iemand anders kunnen bedenken voor de post fractievoorzitter dan diegene die al drie keer van partij had gewisseld? Hoe lang gaat dat goed?
Het sociale domein staat hoog in het PvdA-vaandel. Hier zal nauwelijks van afgeweken kunnen/mogen worden. De CDA-wethouder komt ‘van buiten’, dus weinig binding met de Brummense burger.
Diverse ex-IPV’ers koersten richting Groen Links en zijn nu druk met mezenkastjes. En D66? ‘Klimaatbestendig’, verder bescheiden en leveren weinig vuurwerk in Brummen.

En dan Lokaal Belang (LB); als een grote zeepbel uit elkaar geknald! Al afgescheiden van de VVD, ging Lokaal Belang (LB) rollebollend over straat. Wéér werd een nieuwe partij geboren. Met een ex-VVD’er en LB’er als aanvoerder en enkele meelopers, startte een ex-KLM gezagvoerder een kamikazevlucht op de gelederen van LB en richtte de nieuwe beweging Democratisch Brummen (DB) op. Veel gezwalk, draaideurpolitiek en pluche-verliefdheid. ‘De Pipo’s van de politiek’, hoorde ik in de Eerbeekse wandelgangen. Is er wel voldoende kennis om een vooraanstaande rol in de gemeentepolitiek te spelen? Of gaat men wat populistische kreten uiten zonder gevoel van wat wél nodig is om Brummen sociaal-maatschappelijk, industrieel en economisch op peil te brengen én te houden? Praten, praten en klits-klets-klander, van de ene partij naar de ander. Versplintering alom!

Als bewuste kiezer zie ik het tóch meer in partijen die hun bestaansrecht al jarenlang hebben bewezen. Opnieuw het wiel in Brummen uitvinden heeft geen zin. Dat is al lang startklaar gezet door vorige ‘kabinetten’.
Laten de ‘politici’ van nu (als zij kunnen) daar aan gaan draaien en plannen omzetten in daden. Onder ander Eerbeek en Hall wachten hierop al jaren.

Als men in politieke zin iets opricht, krijg je géén zelfdenkers maar wél meelopers, die dan achter de verkeerde muziek aanlopen. ‘Wel een snaartje raken, maar er komt geen muziek uit’. Populisme ten top. Als dat in Brummen maar goed gaat in 2019.

Bruno de Vries
Eerbeek

Lees ook

Geen dictee wel quizzen

BRUMMEN – Het op vrijdag 27 november geplande Groot Brummens Dictee kan helaas geen doorgang …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.