Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Geen openbare basisschool op de Ooi

Ik vind: Geen openbare basisschool op de Ooi

Ik vind: Geen openbare basisschool op de Ooi

Dinsdag 2 april kwam het nieuws naar buiten dat de school Horizon Ooi in Doesburg haar deuren aan het einde van dit schooljaar gaat sluiten. Als het een dag eerder was geweest had ik nog aan een slechte grap gedacht, maar het is helaas maar al te waar.

Al jaren zijn er geruchten dat de school dicht zou gaan, maar iedere keer werd dit ook weer tegen gesproken. Net zo lang had ik er een knagend onderbuik gevoel over, maar steeds werd het tegengesproken en op de duur dacht ik, het zal dan toch wel zo zijn. Vooral omdat de school vorig jaar nog een flinke renovatie heeft gehad.

Maar nu is het dus definitief, de school gaat op slot. Ouders hebben de keuze om hun kinderen of naar de Wetelaar te brengen of naar Horizon Stad. Want alleen gaan is behoorlijk gevaarlijk, er moet of de Kraakselaan overgestoken worden of over de Barend Ubbink weg worden gegaan. Dan is er natuurlijk op de Ooi nog de Anne Frank School, maar montessori onderwijs is toch iets waar je bewust voor moet kiezen.

En wat gaan ouders nu beslissen? Gaan ze hun kinderen nu dagelijks halen en brengen of kiezen ze ervoor om dichterbij de andere scholen te gaan wonen? Verlaten ze de Ooi zodat deze buurt nog meer gaat vergrijzen? Of verlaten ze zelfs Doesburg?

Ik hoop van harte dat dit nog teruggedraaid kan worden, dat school- en gemeentebestuur de handen in één slaan en de school redt, dat is voor mij het mooiste scenario. Maar… als dat toch niet lukt, waar ik bang voor ben? Dan geef ik bij deze gemeente Doesburg de tip om het pas gerenoveerde gebouw in te zetten als bibliotheek. Dat zou de Buurtacademie, de WMO en straks de Vraagbaak, die er ook nog bij gepropt moet worden, zoveel rust geven. En dan kan de bibliotheek haar eigen boontjes doppen. Want over de bibliotheek kan ik nog wel een aantal pagina’s vullen. Wat ik binnenkort ook ga doen, dus…wordt vervolgd.

Marion Berends,
Doesburg

Lees ook

Bijeenkomst over locatie Horizon de Ooi

DOESBURG – Woensdag 25 november houdt de gemeenten Doesburg een bijeenkomst in De Waag om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.