Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Bibliotheek niet op de goede plek

Ik vind: Bibliotheek niet op de goede plek

Ik vind: Bibliotheek niet op de goede plek

Ik wil graag even terugkomen op de bibliotheek in Doesburg. Eerst wil ik uitleggen waarom ik vind dat de bibliotheek niet op de juiste plek zit. Later zal ik mijn mening geven over het nieuwe bibliotheek beleid.

Ik geef toe, van meet af aan was ik tegen de komst van de bibliotheek op de Linie, aangezien Caleidoz met de dagbesteding en hun inloop hiervoor het veld moest ruimen. Dat werd er na de verhuizing niet beter op. Ik kon wel janken als ik op Beumerskamp kwam en de oudjes in dat muffe oude kantoor zag zitten. Je zou me dus bevooroordeeld kunnen noemen, maar in de twee jaar dat ik als vrijwilligster in de bibliotheek heb gewerkt, zie ik de problemen voor alle anderen op de Linie 4 alleen maar toenemen.

Wat bedoel ik daarmee? Bijvoorbeeld voor de dames aan de balie die als eerste aanspreekpunt de vragen voor de bibliotheek krijgen. Van helpen met printen en koffie schenken tot het uitleenapparaat resetten. Voor alle duidelijkheid, dit zijn allemaal vrijwilligers die steeds meer op hun bordje krijgen.

Door de drukte in de bibliotheek hebben de WMO-cliënten weinig of geen privacy, de spreekkamers zijn bijzonder gehorig. Ook moeten ze wachten op een bankje, dat ik persoonlijk als herniakweker bestempel en ik ook weleens vol heb zien vol liggen met kinderjassen.

Straks komt er ook nog de Vraagbaak bij in de bibliotheek. Nog meer drukte voor de dames achter de balie en druk op die gehorige spreekkamers. In mijn ogen geeft het vertrek van de bibliotheek van de Linie veel rust en kan, als kers op de taart, Caleidoz terugkeren met de ouderen op het oude nest. Want als de sporthal tegen de vlakte gaat moet daar ook een oplossing voor komen. Iemand daar al eens stil bij gestaan? Bovendien wordt de Linie dan weer echt zoals het bedoeld was, een Zorgplein.

Waar moet de bibliotheek dan heen? Zoals ik eerder al voorstelde, in de school Horizon Ooi, waar de sluiting nu dus echt definitief lijkt. Vorig jaar nog gerenoveerd, dus zonde om dat nu tegen de grond te gooien. Want dat zou toch eeuwig zonde zijn van duur gemeenschapsgeld.

Marion Berends,
Doesburg

Lees ook

Turks sprekende vrijwilliger gezocht

DOESBURG – VIT-hulp bij mantelzorg is op zoek naar een Turks sprekende vrijwilliger voor een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.