Home / Brummen-Regiobode / ‘IJzervreters’ van Loenense kerken verdienen bijna 10.000 euro

‘IJzervreters’ van Loenense kerken verdienen bijna 10.000 euro

LOENEN – De zes inzamelaars van oud ijzer voor de beide Loenense kerken zijn bijzonder tevreden over het fraaie resultaat van hun werk. Vorig jaar werd maar voor liefst een bedrag van 9.600 euro verdiend.

De opbrengst wordt verdeeld over beide kerken. Zowel de Protestantse kerk als de RK parochie Loenen is blij met deze hoge score.
Iedere laatste zaterdag van de maand wordt van 10.00 tot 12.00 uur een inzameling gehouden op het terrein aan het Hameinde 1 (voormalige aannemersbedrijf Maalderink-Reusken). Men kan er van alles brengen: oude metalen, koperen- en aluminum voorwerpen. Dit kan van alles zijn zoals kabels, pannen en potten, doorgeroeste tuinstoelen, oude fietsen, bedspiralen, elektromotoren, lood, leidingwerk, ijzereren tuinhekken, gereedschappen, velgen, accu’s, bankschroeven, oude landbouwmachines, witgoed, wasmachines en drogers. Geen koelkasten en diepvriezers in verband met de vloeistoffen.

Tot dusver is er al in 2019 al 1.095.35 kilo oud ijzer opgehaald. Een mooi begin, vinden de inzamelaars. Wie geen tijd of mogelijkheid heeft om het oude ijzer te brengen, kan bellen naar Jan Brugman, tel. 055-5051458 of Henk Kok, tel. 055-5051102.

Lees ook

Brummense zwagers geven Concordia toekomst

BRUMMEN – Brummense zwagers Bart Oudendijk en Olaf Harleman hebben Concordia in Brummen gekocht. Afgelopen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.