Home / Brummen-Regiobode / IJzersterke Robert de Haan pakt eerste overwinning in OK Junior

IJzersterke Robert de Haan pakt eerste overwinning in OK Junior

LONATO – Dit jaar debuteerde hij in de prestigieuze OK Juniorklasse en in het weekend van 13 en 14 april werd de 12-jarige Robert de Haan uit Eerbeek al eerste in het dagklassement van het Duits kampioenschap in Lonato. Een geweldige prestatie.

Hij stond er toch echt, op de hoogste trede van het podium op het circuit van Lonato. Logisch dat Robert ‘heel erg blij’ was na afloop. “Ik heb er ook heel hard voor gewerkt”, zei hij trots. “Ik maak dit jaar ook heel grote stappen als rijder. Aan het begin van het seizoen was ik niet zo sterk, maar ik heb beter leren verdedigen en betere racelijnen leren rijden.”

Dat heeft de talentvolle Gelderlander te danken aan de hevige competitie op het hoge niveau van de OK Junior-klasse, maar zeker ook aan zijn team, de fabrieksformatie van Energy Corse. Daar wordt hij intensief begeleid en krijgt hij het laatste fabrieksmateriaal tot zijn beschikking om het beste uit zichzelf te halen. “Het gaat heel goed in het team. Ik voel me er op mijn gemak. Mijn monteur Mattia en ik hebben een goede band met elkaar waardoor we elkaar heel goed begrijpen.”

Komend weekeinde doet hij mee aan de eerste ronde van het Europees kampioenschap OK Junior. Die wordt ook op het circuit van Angerville gehouden. Vol zelfvertrouwen keert Robert terug naar de Franse baan. Of hij opnieuw kan winnen, dat wist hij natuurlijk niet. “Je moet je altijd weer opnieuw bewijzen. Maar ik hoop sowieso op een plek in de top vijf.”

Op Instagram wordt gestreden om de meeste likes tussen de coureurs van het DKM in de OK Junior-klasse. Fans van Robert kunnen zijn foto liken in het account “theracebox”.

Lees ook

VVD Rheden zet ondernemers in het zonnetje

RHEDEN – Vrijdag 20 november was het de Dag van de Ondernemer. Reden voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.