Home / Algemeen / Historisch en komisch drama bij Filmhuis Dieren

Historisch en komisch drama bij Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont deze week twee films. Vrijdag 19 april is het Amerikaanse historische drama On the Basis of Sex te zien. Dinsdag 23 april draait het komische drama Can You Ever Forgive Me? Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur en zijn te zien in Schouwburg Theothorne in Dieren.

On the Basis of Sex vertelt het waargebeurde verhaal van Ruth Bader Ginsburg. In 1971 staat de juriste aan het begin van haar carrière en worstelt met seksediscriminatie. Samen met man Martin Ginsburg stuit zij op een zaak die haar carrière én het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij de zaak in hoger beroep te winnen om een eeuw aan seksisme te veranderen. Ruth Bader Ginsburg is één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld en heeft enorm veel betekend voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd. Anno 2018 is haar verhaal relevanter dan ooit.

Can You Ever Forgive Me? draait om schrijfster Lee Israel. Zij verdient begin jaren zeventig en tachtig geld door als freelancer boeken te schrijven over klassieke Hollywood-figuren als Katharine Hepburn. Echter, wanneer haar schrijverscarrière in het slop raakt en ze verslaafd raakt aan alcohol, vindt ze een nieuwe manier om geld te verdienen. Aangemoedigd door vriend Jack gebruikt ze haar schrijftalent om brieven van overleden auteurs te falsificeren en verkopen. Can You Ever Forgive Me? is een bewerking van Lee’s gelijknamige memoires en werd genomineerd voor 4 Oscars.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Vergadering IJsvereniging gaat niet door

LAAG-SOEREN – De ledenvergadering van de IJsvereniging Laag-Soeren, die zou worden gehouden op maandag 7 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.