Home / fbpost / Het verkeer in de praktijk

Het verkeer in de praktijk

DIEREN – “Rustig rijden, goed kijken en vooral niet de snelweg op fietsen.” De instructies voor het 52e verkeersexamen, dat woensdag 10 april werd gehouden in Dieren, zijn duidelijk. Nu de uitvoering nog.

Zo’n 250 kinderen van scholen uit Dieren, Spankeren, Ellecom en Rheden stapten op de fiets voor het praktische deel van het examen, een rondje door Dieren-West. Met speciale borden is een route uitgezet, die de jongens en meisjes te fiets moeten volgen. Ouders zitten langs de weg om te kijken of alles goed verloopt. Stoppen ze op tijd, missen ze geen afslagen en steken de kinderen netjes hun hand uit?
De meeste kinderen, allemaal leerlingen van groepen zeven of acht, vinden het best spannend. Ze hebben de afgelopen maanden naar dit moment toegewerkt door middel van verkeerslessen op school. Het theoretisch examen hebben ze al achter de rug, nu moeten ze nog laten zien dat ze zich in het verkeer kunnen redden. Ondanks de zenuwen lijkt dat bij de meesten prima te lukken en bijna alle kinderen komen tevreden terug na hun examen. Net voor de vakantie kunnen zij de uitslag tegemoet zien.

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Textiel Race Mauritiusschool

RHEDEN – Groep 6 van de Mauritsschool in Rheden doet mee aan de Textiel Race. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.