Home / Brummen-Regiobode / Herenboerderij De Groote Modderkolk gaat door

Herenboerderij De Groote Modderkolk gaat door

LOENEN – Het is de kartrekkers van de Herenboerderij De Groote Modderkolk gelukt. Met 102 huishoudens die zich hebben aangemeld als aspirant-lid kan het project doorgaan en kan er mogelijk dit seizoen nog geoogst worden.

De Herenboerderij start met de aanleg van de meest noodzakelijke voorzieningen: land voor de groenten, dat wordt bewerkt en ingezaaid zodat er dit seizoen nog kan worden geoogst. Ook wordt een aantal varkens, kippen en koeien aangeschaft, genoeg voor honderd huishoudens.

Het streven is om door te groeien naar 150 huishoudens, maar omdat de kosten van voorzieningen op het terrein meevallen, kan worden gestart nu 100 mensen zich hebben ingeschreven. De kosten voor de weidegronden en de stal worden voor een flink deel betaald door (tijdelijke) medegebruikers en de provincie komt haar belofte voor steun na. De Boerderij heeft al twee boeren uit de directe omgeving bereid gevonden het werk te gaan uitvoeren.

Eerst moet echter de coöperatie worden opgericht, bestaande uit alle ‘herenboeren’. De leden die meebetalen aan de boerderij en meedelen in de oogst en opbrengst van eieren, melk en vlees. Vooralsnog is er een tijdelijk bestuur, tijdens de eerste algemene ledenvergadering wordt een definitief bestuur gekozen.
Ook wordt gestart met de voorbereidingen voor de aanleg van de noodzakelijke voorzieningen, de aanplant van de eerste groenten en aankoop van dieren. De uitvoerende werkzaamheden gaan direct na de ledenvergadering van start. De officiële opening van de Herenboerderij is op zaterdag 25 mei, waarbij alle herenboeren en hun familie welkom zijn.

De initiatiefnemers voor de herenboerderij Groote hebben de ambitie door te groeien naar 150 leden. Op zaterdag 11 mei is er weer een informatieve bijeenkomst. Deze start om 10.00 uur met een algemene uitleg, om 11.00 uur zijn er rondleidingen en volgt uitleg over de intentieverklaring.

Lees ook

Openbare vergadering dorpsraad Oosterhuizen

OOSTERHUIZEN – Woensdag 29 september is er een openbare vergadering van de dorpsraad Oosterhuizen. Eenieder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.