Home / Doesburg-Regiobode / Herdenkingswandeling Giesbeek

Herdenkingswandeling Giesbeek

GIESBEEK – Het 4 mei-comité Angerlo, Lathum en Giesbeek verzorgt op zondag 28 april een wandeling langs een aantal historische plekken in Giesbeek. Hierbij wordt stilgestaan bij de gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er wordt verteld over de plek waar de Hamden Mk1 Handley Page neerstortte en waarom de kerktoren en de schoorstenen van de steenfabrieken en het gemaal werden opgeblazen. Er wordt om 14.00 uur in ‘t Olde Schop in Giesbeek gestart met een korte ontvangst. Vervolgens wandelt de groep een korte route langs kenmerkende plaatsen uit de geschiedenis. De wandeling eindigt in de kerk te Giesbeek waar tevens de wandelaars de toren kunnen beklimmen.

Lees ook

Kerstboominzameling in gemeente Brockhorst anders dan normaal

DREMPT – De kerstboominzameling in de gemeente Bronckhorst zag er dit jaar wat anders uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.