Home / Brummen-Regiobode / Herdenking bij Polar Bear Monument

Herdenking bij Polar Bear Monument

Herdenking bij Polar Bear Monument

LOENEN / EERBEEK – De dorpen Eerbeek en Loenen zijn op maandag 16 april 1945 bevrijd door het C-squadron van het Reconnaissance Regiment van de Engelse 49th West Riding ‘Polar Bear’ Infantry Division. Deze divisie was op dat moment een onderdeel van het eerste Canadese Leger. Ter herinnering aan deze Bevrijding is in mei 2000 het Polar Bear Monument geplaatst op de grens van Eerbeek en Loenen. Het Polar Bear Monument is geadopteerd door de C. van Leeuwenschool uit Eerbeek. Dit jaar wordt op donderdag 11 april, om 13.00 uur, de bevrijding door de school herdacht bij het monument. De burgemeester van de gemeente Brummen, Alex van Hedel, zal hierbij aanwezig zijn. De leerlingen van groep 7 en 8 zullen gedichten voordragen en bloemen leggen. Belangstellenden worden uitgenodigd de herdenking bij te wonen.

Lees ook

Vogels kweken meer in trek als huishobby

LOENEN – Zoals vele verenigingen heeft ook de vogelvereniging Vogelvreugd in Loenen te kampen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.