Home / Nieuws / Gemeente Rheden winnaar BNG Bank Erfgoedprijs 2019

Gemeente Rheden winnaar BNG Bank Erfgoedprijs 2019

RHEDEN – De gemeente Rheden heeft de BNG Bank Erfgoedprijs 2019 gewonnen. Juryvoorzitter Ina Adema, burgemeester van Lelystad, maakte dit donderdag 28 maart bekend in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Rheden ontving, behalve de lof van de jury, een oorkonde en geldprijs van 25.000 euro, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor BNG Cultuurfonds.
De jury wees Rheden aan als winnaar, omdat deze gemeente haar inwoners uitzonderlijk goed bij het erfgoed(beleid) betrekt. Rheden communiceert met de inwoners door middel van originele instrumenten, zoals een Historisch Tafelkleed, Erfgoedcafés en Rheden op de Kaart. De gemeente voert slim beleid door bijvoorbeeld een ‘totaalvergunning’ integraal af te geven voor een hele wijk, de Amsterdamse Schoolwijk. Rheden heeft alles op het gebied van erfgoed, maar doet daar ook al het mogelijke mee. De kracht van de samenleving wordt door Rheden ten volle benut.
Wethouder Marc Budel is blij met de prijs: “Deze prijs is vooral een waardering voor de toewijding van de vele Rhedense eigenaren van monumenten, onze talloze vrijwilligers en iedereen die zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor het Rhedense erfgoed.”

Lees ook

Inzameling koffiepunten voor de regionale voedselbank

REGIO – De maand december zamelt de Lionsclub Zutphen koffiepunten in van Douwe Egberts en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.