Home / Brummen-Regiobode / Fietscursus voor 65-plussers

Fietscursus voor 65-plussers

BRUMMEN – Op woensdag 15 mei houdt de Fietsschool een eendaagse cursus en Fietsinformatiedag voor senioren in Brummen. De dag wordt in samenwerking met de gemeente Brummen en Sportkompas georganiseerd. De cursus is bedoeld voor 65-plussers die met plezier willen blijven fietsen. De dag vindt plaats bij Rhienderoord in Brummen. Deelname kost 5 euro, inclusief koffie, thee en een lunch. Aanmelden kan telefonisch of per mail bij de Fietsersbond via tel. 030 – 291 81 71 of www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen.
Deelnemers zijn vanaf 9.15 uur welkom bij Rhienderoord, met hun eigen fiets, e-bike of driewielfiets. Om 9.30 uur start het programma, dat eindigt rond 15.30 uur. Halverwege is er een lunch. De dag wordt geleid door fietsdocenten van de Fietsschool.
Er is een presentatie over verkeersregels en de lokale situatie. Een fietsenmaker geeft tips over fietsen en e-bikes. Hij kan de fiets ook keuren. Op een fietsparcours kunnen deelnemers hun behendigheid testen. Een bewegingsdocent doet oefeningen met alle aanwezigen en geeft tips over hoe fit te blijven. Na de lunch maken de deelnemers een korte fietstocht. Tot slot komt de wethouder of ambtenaar van de gemeente, voor informatie over het lokale verkeersbeleid en het beantwoorden van vragen daarover.
Ook fietsers van buiten de gemeente Brummen zijn van harte welkom.

Lees ook

Creatief in de december

HALL -Werkplaatsatelier Drift in Hall is in de decembermaand versierd met kerstverlichting en open op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.